Makaron 100% gryczany, ekologiczny, gniazdka, BIO, 250g, Bartolini
Makaron z gryki to połączenie prostoty makaronu i ziemistego smaku gryki. Świetna kompozycja, która otworzy Cię na nowe doznania smakowe i dostarczy moc białka, błonnika i składników mineralnych takich jak miedź, fosfor, mangan czy magnez. Doskonała propozycja dla osób dbających o swoje piękno i zdrowie lub idących z duchem czasu i redukujących ilość spożywanego glutenu.
Zawarta w nim miedź pomaga w utrzymaniu prawidłowej pigmentacji włosów i skóry. Z kolei fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów.
Świetnie sprawdzi się jako zamiennik zwykłego makaronu czy kaszy gryczanej, zarówno w tradycyjnych daniach obiadowych, jak i w zupach, gulaszach czy w połączeniu z sosami lub jako dodatek do bitek czy pieczeni. Świetnie sprawdzi się również w daniach kuchni azjatyckiej jako zamiennik dla makaronu soba.
Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 100 g.
Składniki
100% mąka gryczana*.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przygotowania
Przed spożyciem gotować 5 minut (100 g makaronu na 1l osolonej wody), przelać zimną wodą.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: | 1480 kJ/350 kcal |
Tłuszcz: | 2,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,6 g |
Węglowodany: | 65 g |
w tym cukry: | 5,0 g |
Błonnik: | 8,7 g |
Białko: | 12 g |
Sól: | 0,01 g |
Zawartość składników w 100 g produktu po ugotowaniu
Magnez: | 85,2 mg (22%)** |
Fosfor: | 174 mg (25%)** |
Mangan: | 0,92 mg (46%)** |
Miedź: | 0,23 mg (23%)** |
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
Informacja alergenna
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten i jaja.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym10
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Kraj pochodzeniaPolska
-
Odpowiednie dla weganTAK
-
ean135901902004521
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się