compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Nasiona na kiełki - ekologiczne z certyfikatem. Najlepsza jakość i szeroki wybór

Nasiona na kiełki

Kiełki to rośliny w najwcześniejszej fazie wzrostu, czasem już przekształcone w tzw. siewki. Powstają z: nasion warzyw, ziół zbóż. Zawierają wszystkie cenne składniki, które posiada także w pełni wykształcona roślina, z tym, że ich koncentracja już jest dużo większa w kiełku, niż w podobnej ilości "postaci dorosłej".

Kiełki to wspaniały dodatek do codziennej diety, który dostarczy nam mnóstwa witamin i minerałów. Nasze kiełki produkowane są przez Bavicchi, włoską firmę  z ponad 100 letnią tradycją. Wszystkie kiełki w naszej ofercie posiadają certyfikat ekologiczny (BIO).

Najlepsze efekty w domowej hodowli uzyskasz wykorzystując kiełkownicę. Możesz ją kupić gotową lub skonstruować samodzielnie, np. ze słoika. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej na temat domowej uprawy kiełków przeczytaj nasze poradniki.

Filtry

Filtruj wg ceny
Producenci
Ilość w opakowaniu zbiorczym
więcej... mniej
Żywność Ekologiczna
Filtruj

Zielono na talerzu

Chcesz wzmocnić swoją odporność? Jedz kiełki! Są bogate w witaminy i minerały i wspaniale smakują. Wiesz, że są one pozyskiwane z upraw ekologicznych? Do wysiewania kiełków polecamy glinianą kiełkownicę, która uchroni Cię przed pleśnieniem kiełków.

Zielono na talerzu

Powiązane artykuły na naszym blogu

blog video icon

Artykuł

Do czego dodawać kiełki? Potrawy z kiełkami

Kiełki to nie tylko smaczny, ale i bardzo zdrowy dodatek do wielu potraw. Są dobrym źródłem witamin z grupy B, witaminy C, A, E, K oraz minerałów, m.in. żelaza, magnezu i cynku. Do czego zatem warto je dodawać? 

blog video icon

Artykuł

Uprawa kiełków w słoiku. O czym trzeba pamiętać?

Słoik na kiełki to prosty i praktyczny sposób na wyhodowanie własnych, świeżych kiełków w domowych warunkach. Gdzie go kupić? Na co zwracać uwagę? I jakie są alternatywy?

blog video icon

Artykuł

Kiełki fasoli mung: jak wykorzystać w kuchni i właściwości odżywcze

Te małe, delikatne pędy, są niezwykle popularne w kuchni azjatyckiej. Zyskują też coraz większą popularność w Europie. I nic w tym dziwnego, skoro ich smak dobrze komponuje się z wieloma potrawami, a ilość składników odżywczych robi wrażenie. Kto szczególnie powinien uwzględnić je w swojej diecie? Jak je hodować? I dlaczego jakość ma tu szczególne znaczenie? Sprawdźmy.

blog video icon

Artykuł

Dlaczego domowa uprawa kiełków w kiełkownicy pomoże Ci żyć zdrowo i ekologicznie?

Domowa uprawa kiełków pozwoli Ci na wzbogacenie codziennej diety o liczne substancje odżywcze. Ma także walory ekologiczne. Przeczytaj jak proste urządzenie jakim jest kiełkownica pozwoli Ci żyć zdrowo i ekologicznie.

Informacje dotyczące plików cookies

Ta witryna korzysta z własnych plików cookie, aby zapewnić Ci najwyższy poziom doświadczenia na naszej stronie.

Zarządzanie plikami cookies

Ładowanie...