Por - ekologiczne, certyfikowane nasiona na kiełki GEO, 6g, Bavicchi
Nasz organizm o wiele łatwiej i szybciej trawi kiełki pora niż dojrzałe rośliny. To dzięki obecności chlorofilu, który jest produkowany w fazie kiełkowania. Działa on jak naturalny odświeżacz oddechu.
Kiełki pora mają długi czas kiełkowania: pierwsze kiełki kiełkują po 1 tygodniu, ale pełne kiełkowanie następuje po około 2 tygodniach. Aby ułatwić i przyspieszyć wzrost, zaleca się umieszczenie nasion w ciepłym miejscu w wodzie podczas pierwszych dwóch dni kiełkowania.
Kiełki pora są bogate w aminokwasy i enzymy, witaminy i minerały niezbędne do procesu odnowy komórek.
Dlaczego kiełki?
Kiełki to rośliny w najwcześniejszej fazie rozwoju. Każde nasionko zawiera składniki odżywcze niezbędne do wytworzenia pierwszych pędów rośliny:
witaminy, enzymy, składniki mineralne, cenne białka, tłuszcze oraz błonnik.
Bardzo łatwo je hodować, a ponadto są dostępne przez cały rok, również wtedy,
gdy trudno o świeże warzywa i owoce.
Czym wyróżniają się kiełki Bavicchi?
Nasiona kiełków można kupić bez problemu, ale nie zawsze mamy pewność, z jakiego źródła pochodzą i jak zostały pozyskane. Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych.
Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.
Jak wysiewać
Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone. Lepiej nie wysiewać tych nasion w słoiku do kiełkowania.
Podlewaj 2-3 razy dziennie.
Przed spożyciem kiełki należy umyć.
Smacznego!
Waga opakowania: 6g
Kiełki GEO to zdrowe żywienie dostępne dla każdego
niezależnie od pory roku!
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym15
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean138003419011249
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się