Makaron 100% pszenicy durum, gniazda, EKO, 250 g, Bartolini
Makaron wytworzony na matrycach z brązu, wyłącznie z surowców pochodzących z ekologicznych upraw. Do jego wyrabiania używamy jedynie wody oraz najwyższej jakości semoliny - mąki z pszenicy durum dojrzewającej w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu posiada doskonałą sprężystość i konsystencję
Makaron ten produkujemy w formie uwielbianych przez bolończyków gniazd, szczególnie popularnych w północnej i środkowej Italii. W trosce o najwyższą jakość wysuszyliśmy je tak, by były jeszcze bardziej chropowate. Dzięki temu doskonale chłoną płyny stanowiąc tym samym doskonały dodatek do gęstych sosów, szczególnie tych tworzonych na bazie mielonego mięsa, dziczyzny, serów czy grzybów. To właśnie z gniazdami bolończycy tradycyjnie serwują swoje ragu bolognese, w połączeniu z którym makaron ten sprawdza się znakomicie.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Twoja recenzja nie może być wysłana
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean135901902002428
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się