Makaron 100% durum 2-jajeczny, świderki, EKO, 250g, Bartolini
Makaron wyrabiany wyłącznie z certyfikowanych surowców rolnictwa ekologicznego. Jego lekko chropowata powierzchnia pozwalająca na idealne absorbowanie składników dania, to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego, ani kurkumy. Jego słoneczna, naturalna barwa, to zasługa prostej, domowej receptury – tylko mąka, woda i świeże jaja z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia. Świderki – ze względu na swój niezwykle uniwersalny kształt – sprawdzą się w praktycznie każdym daniu – zupach, sałatkach, deserach czy w towarzystwie lekkich sosów.
Składniki
Semolina ekologiczna (mąka z pszenicy durum), jaja świeże ekologiczne 9%.
Produkt może zawierać soję.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna | 1569kJ (370kcal) |
Tłuszcz | 2,4g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9g |
Węglowodany | 73g |
w tym cukry | 2,3g |
Błonnik | 3,1g |
Białko | 13g |
Sól | 0,04g |
Sposób przygotowania
Przed spożyciem gotować 8-10 minut, nie hartować (100g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Przechowywanie
Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Twoja recenzja nie może być wysłana
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Kraj pochodzeniaPolska
-
ean135901902002664
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się