Makaron z jarmużem, gniazda, EKO, 250g, Bartolini
Makaron wytwarzany wyłącznie z ekologicznych składników: mąki z pszenicy durum nadającej mu doskonałą sprężystość, oraz jarmużu z polskich upraw uchodzącego za doskonałe źródło beta-karotenu i antyoksydantów. Makaron z dodatkiem jarmużu charakteryzuje się przyjemnym, warzywnym smakiem, który znakomicie podkreśla aromat dań przyrządzonych z dodatkiem białych sosów i wszelkiego rodzaju pesto, uatrakcyjniając przy tym wizualny aspekt spożywanego posiłku.
Zastosowanie matryc z brązu nadaje makaronikom chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przyleganie sosu.
Składniki
ekologiczna semolina (mąka z pszenicy durum), ekologiczny jarmuż suszony (3%).
Produkt może zawierać jaja, orzechy, seler, sezam, gorczycę i soję.
Wartość odżywcza w 100g ugotowanego produktu
Wartość energetyczna | 740kJ (150kcal) |
Tłuszcz | 0,6g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2g |
Węglowodany | 29g |
w tym cukry | 0,5g |
Błonnik | 2g |
Białko | 5,6g |
Sól | 0,1g |
Sposób przygotowania
Makaron przed spożyciem gotować 8 minut (al dente 6 minut) - 100g na 1 litr osolonej wody.
Przechowywanie
Makaron przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Twoja recenzja nie może być wysłana
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Kraj pochodzeniaPolska
-
ean135901902001995
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się