compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Olej z Czarnuszki, nierafinowany, 50 ml, Your Natural Side
search
Olej z Czarnuszki, nierafinowany, 50 ml, Your Natural Side
search

Olej z Czarnuszki, nierafinowany, 50 ml, Your Natural Side

Olej uzyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion czarnuszki siewnej. Polecany jest do skóry zniszczonej, mało elastycznej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, problemowej, zarówno suchej jak i przetłuszczającej się. Olej ma kolor płynnego złota i mocny, korzenny zapach. Wspomaga pielęgnację zarówno ukierunkowaną na normalizację cery problemowej, jak i profilaktykę przeciwstarzeniową.

Idealny do pielęgnacji: 

  • skóry delikatnej, skłonnej do podrażnień,
  • skóry problemowej, nadmiernie przetłuszczającej się,
  • cery z przebarwieniami, zanieczyszczonej,
  • cery dojrzałej z oznakami starzenia,
  • delikatnej skóry głowy skłonnej do łupieżu i nadmiernego wypadania włosów,
  • osłabionych paznokci.

Stosowanie

  • Jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników.
  • Jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
  • Masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne.
  • Wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę.
  • Maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników.
  • Maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju – najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem.
  • Zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów.
  • Preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią.
  • Jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego.
  • Jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka.
  • Jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski.

Wprowadzając nowy kosmetyk nie zapomnij o wykonaniu próby uczuleniowej na małym obszarze skóry, by zminimalizować ryzyko reakcji niepożądanych, które mogą wystąpić u osób z osobniczą nadwrażliwością na dany składnik.

INCI:

Nigella Sativa Seed Oil
olej z czarnuszki nierafinowany 100%

Ciekawostki:

  • Olej uzyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion czarnuszki siewnej pochodzącej z upraw w Europie Południowej i na Bliskim Wschodzie.
  • Znanych jest kilka określeń tej niezwykłej rośliny: czarnuszka ogrodowa, kąkolnica, czarny kmin, kolendra siewna lub czarnuszka egipska.
  • Ze względu na bogate właściwości, a także miejsce pochodzenia, określana jest również jako “Złoto Faraonów”.
  • Nasiona czarnuszki znane były już w starożytności. Wykorzystywano je jako przyprawę do potraw oraz jako lekarstwo na wszelkie dolegliwości. Często można spotkać się ze stwierdzeniem, że czarnuszka „leczy wszystko oprócz śmierci”.

Warunki przechowywania

W szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C.
Przechowywany w lodówce może lekko tężeć

    

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • Ilość w opakowaniu zbiorczym
    25
  • Produkt Naturalny
    TAK
  • W szklanym opakowaniu
    TAK
  • ean13
    5900168973459
Zobacz więcej

Inne produkty tej marki

Olej z Czarnuszki, nierafinowany, 50 ml, Your Natural Side

13 osób kupiło 20 sztuk

28,99 zł
Cena jednostkowa: 579,80 zł litr
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Blisko

Olej uzyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion czarnuszki siewnej. Polecany jest do skóry zniszczonej, mało elastycznej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, problemowej, zarówno suchej jak i przetłuszczającej się. Olej ma kolor płynnego złota i mocny, korzenny zapach. Wspomaga pielęgnację zarówno ukierunkowaną na normalizację cery problemowej, jak i profilaktykę przeciwstarzeniową.

W magazynie
Koszt dostawy od 3,99 zł! Darmowa dostawa: od 150 zł!

Zobacz także

Ładowanie...