compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Olej z Wiesiołka tłoczony na zimno, nierafinowany, 20 ml, Esent
search

Olej z Wiesiołka tłoczony na zimno, nierafinowany, 20 ml, Esent

Olej z wiesiołka tłoczony na zimno to wyjątkowy surowiec kosmetyczny, który nie został poddany procesowi rafinacji. Pozyskano go metodą tłoczenia na zimno z nasion wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis). Tłoczenie na zimno odbywa się powoli, w niskiej temperaturze nieprzekraczającej 40 °C, aby wydobyć z delikatnych ziarenek wszystko to, co najlepsze i zachować naturalne właściwości biologiczne produktu. 100% czysty olej z wiesiołka tłoczony na zimno charakteryzuje się unikalnym składem, w którym znajdziemy:

  • kwas gamma-linolenowy (GLA),
  • kwas linolowy,
  • Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe, których niedobór w skórze prowadzi do powstawania zmarszczek, a także osłabienia jędrności oraz elastyczności skóry,
  • naturalną witaminę E, jeden z najsilniejszych naturalnych antyoksydantów.

Działanie na organizm

Olej z wiesiołka to powszechnie stosowany olej spożywczy o niezliczonych właściwościach prozdrowotnych. My oferujemy jego formę kosmetyczną, która wyraźnie poprawi kondycję skóry twarzy oraz całego ciała i włosów. Produkt znakomicie sprawdzi się jako składnik formuł kosmetycznych, takich jak kremy, balsamy czy serum. Wykazuje działanie:

  • uelastyczniające i ujędrniające,
  • przeciwzmarszczkowe i opóźniające procesy starzenia,
  • nawilżające i odżywiające,
  • przeciwzapalne,
  • łagodzące podrażnienia i wspomagające leczenie stanów zapalnych skóry,
  • regulujące pracę gruczołów łojowych,
  • poprawiające kondycję skóry głowy oraz cebulek włosowych (przy regularnych stosowaniu).

Olej z wiesiołka tłoczony na zimno polecany jest do pielęgnacji każdego rodzaju cery, a w szczególności cery suchej, wrażliwej, dojrzałej i problematycznej.

Stosowanie

Olej z wiesiołka tłoczony na zimno dzięki swoim wyjątkowym właściwościom znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce. Idealnie sprawdza się przy pielęgnacji skóry twarzy, szyi i dekoltu, wykorzystywany zarówno samodzielnie, jak i w formie serum pod krem. Znakomicie uelastyczni, nawilży i odżywi skórę, opóźniając zachodzące w niej procesy starzenia się. Ponadto olej z wiesiołka tłoczony na zimno stanowi idealny dodatek do maseczek, kremów, peelingów, balsamów czy odżywek do włosów. Jest wyjątkowym olejem stosowanym w pielęgnacji włosów i paznokci, do masażu oraz kąpieli.

Dawkowanie

Olej z wiesiołka tłoczony na zimno możemy stosować w różny sposób:

  • Maseczka na twarz - zwłaszcza na skórę zmęczoną i potrzebującą rewitalizacji. Możemy go dodać do ulubionej maseczki lub stworzyć własną, według domowej receptury, np. z dodatkiem miodu czy twarogu. Z powodzeniem zastosujesz go też samodzielnie, bez dodatku innych kosmetyków.
  • Odżywka do paznokci - idealny na paznokcie, które się rozdwajają lub potrzebują odnowy. Wystarczy przez kilka dni z rzędu wmasowywać w płytkę paznokcia i otaczającą go skórę olej z wiesiołka tłoczony na zimno, by zobaczyć efekt.
  • Maseczka na suche i spierzchnięte usta - szczególnie sprawdzi się zimą i latem, kiedy powietrze jest suche, a słońce mocno operuje.
  • Balsam do ciała - olejem z wiesiołka możemy smarować całe ciało. Najlepiej po wyjściu z kąpieli wsmarować olej z wiesiołka w mokrą skórę, następnie spłukać go i delikatnie wklepać ręcznikiem. Jeszcze długo po kąpieli delikatna warstwa oleju pozostanie na naszym ciele, dając wrażenie mocnego nawilżenia.
  • Dodatek do odżywki do włosów - dodaj kilka kropli oleju z wiesiołka do odżywki do włosów. Zostaw na kilka minut i spłucz.

Ostrzeżenia

  • Olej przeznaczony tylko do użytku zewnętrznego.
  • Przy stosowaniu oleju należy mieć na uwadze jego intensywny kolor, a co za tym idzie - możliwość farbowania zarówno skóry, jak i garderoby.
  • Trzymać poza zasięgiem dzieci.

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze do 20 stopni Celsjusza. Chronić przed promieniami UV.

Skład INCI:

  • Oenothera Biennis (Evening Primrose) Seed Oil

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
A6E2-501AF
Nowy
  • Produkt Naturalny
    TAK
  • Kraj pochodzenia
    Polska
  • Odpowiednie dla wegan
    TAK
  • W szklanym opakowaniu
    TAK
  • ean13
    5902574350800
Zobacz więcej

Inne produkty tej marki

Olej z Wiesiołka tłoczony na zimno, nierafinowany, 20 ml, Esent

61 osób kupiło 72 sztuk

9,59 zł
Cena jednostkowa: 479,50 zł litr
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Blisko

Olej z wiesiołka tłoczony na zimno to wyjątkowy surowiec kosmetyczny, który nie został poddany procesowi rafinacji. Pozyskano go metodą tłoczenia na zimno z nasion wiesiołka dwuletniego (Oenothera biennis). Tłoczenie na zimno odbywa się powoli, w niskiej temperaturze nieprzekraczającej 40 °C, aby wydobyć z delikatnych ziarenek wszystko to, co najlepsze i zachować naturalne właściwości biologiczne produktu. 100% czysty olej z wiesiołka tłoczony na zimno charakteryzuje się unikalnym składem, w którym znajdziemy:

  • kwas gamma-linolenowy (GLA),
  • kwas linolowy,
  • Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe, których niedobór w skórze prowadzi do powstawania zmarszczek, a także osłabienia jędrności oraz elastyczności skóry,
  • naturalną witaminę E, jeden z najsilniejszych naturalnych antyoksydantów.
Ostatnie sztuki w magazynie
Koszt dostawy od 3,99 zł! Darmowa dostawa: od 150 zł!

Zobacz także

Ładowanie...