compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Olej marchwiowy (macerat), z marchwi idealny do opalania, ESENT, 20 ml, olejek marchewkowy
search
search

Olej marchwiowy ( Karoten-Oil ).

Olejek marchewkowy dzięki wysokiej zawartości beta-karotenu poprawia kolor skóry. Nadaje cerze ciemniejszej karnacji, pogłębia i utrwala opaleniznę.

W naturalny sposób zwiększa wydzielanie pigmentu, nadając skórze ciepły, złocisty odcień. Chroni przed szkodliwym działaniem promieni UV oraz neutralizuje wolne rodniki.

Pełnię swych dobroczynnych właściwości, pokazuje przy skórze zmęczonej i wysuszonej kąpielą słoneczną, nadmiernym użytkowaniem solarium i sauny.

W oleju znajduje się wiele substancji aktywnych min : witaminy A, B,C, E, F minerały i kwasy tłuszczowe (palmitynowy, stearynowy, linolowy,
linolenowy).

 

Sposób użycia:

Oleje marchwiowy przeznaczony jest do codziennego użytku na twarz, szyje dekolt.

Należy kilka kropel oleju rozprowadzić na lekko wilgotnej skórze.

Olej nadaje się do każdego rodzaju cery. Jest w 100% substancja naturalną.

 

Informacje o pochodzeniu i certyfikatach.

Olej produkowany jest na terenie UE (UK). Olej  jest dopuszczony do sprzedaży jako surowiec kosmetyczny na terenie EU i USA.

Rozlewany jest w atmosferze gazu obojętnego.

 

Stosowany na wiosnę, lato, jesień..


O marchewkowym  kolorze, ekstrahowany z suszonych części marchwi (nasion) jawi nam się jako rewelacyjny produkt na wszystkie pory roku..

Olejek z marchwi zapewnia wspaniałą ochronę przed słonecznym wysuszaniem skóry, nawilża ją, odżywia.

Skąd te właściwości?


Karotenoidy!! To dobrze przyswajalne antryoksydanty, chroniące komórki przed wolnymi rodnikami, które to atakują zdrowe ściany komórek i reagują z kwasami wielonasyconymi, wywołując reakcję łańcuchową i wzrost ilości wolnych rodników. Wolne rodniki to efekt zanieczyszczeń środowiska, zawierające UVR, które są niestety coraz powszechniejsze. Błona komórkowa w efekcie „działalności” wolnych rodników zostaje pozbawiona zdrowej struktury i nie może pełnić swojej funkcji, co znajduje wyraz we wczesnym starzeniu się skóry, a nawet zmianach nowotworowych.

Karotenoidy stosowane na skórę zmniejszają szkodliwy efekt promieniowania UVR, stymulując układ odpornościowy do odpowiedzi na UVR. W olejku marchewkowym znajduje się także tocoferyl i witamina E, które także polepszają odporność skóry i łagodzą skutki poparzeń słonecznych.

Ale uwaga! Marchew zawiera około 600 zidentyfikowanych rodzajów karotenu, a szeroko reklamowane produkty do opalania zawierają najczęściej tylko jeden z nich- Beta-karoten.

UWAGA: Może się zdarzyć, że na butelce bębą śladowe ilości olejku, ponieważ mimo szczelnego zamknięcia, jego właściwości powodują przeciekanie.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
414
Nowy
  • Produkt Naturalny
    TAK
  • Zapach Naturalny
    TAK
  • Łagodne składniki myjące
    TAK
  • ean13
    5902574356291
Zobacz więcej

Inne produkty tej marki

Olej marchwiowy (macerat), z marchwi idealny do opalania, ESENT, 20 ml, olejek marchewkowy

962 osób kupiło 1476 sztuk

8,59 zł
Cena jednostkowa: 429,50 zł litr
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Blisko

Olejek z marchwi zapewnia wspaniałą ochronę przed słonecznym wysuszaniem skóry, nawilża ją, odżywia. 20 ml ESENT

W magazynie
Koszt dostawy od 3,99 zł! Darmowa dostawa: od 150 zł!
Ładowanie...