Witaminy

Witamina E, Octan witaminy E 30 ml, ESENT

Octan witaminy E (octan tokoferylu) - jest to forma witaminy E najczęściej stosowana w kosmetyce, jest rewelacyjnym antyoksydantem, neutralizuje i likwiduje obecne w skórze wolne rodniki, poprzez to hamuje procesy starzenia się skóry, wzmacnia i odżywia barierę lipidowa skóry, regulując poziom wody w skórze,podwyższa zdolność wiązania wody przez skórę.

More details

952
Nowość!

19,29 zł

Już wkrótce w naszym sklepie

Porównaj!

Nie ma punktów za ten produkt.


 
Opis produktu

Octan witaminy E (octan tokoferylu) - jest to forma witaminy E najczęściej stosowana w kosmetyce, jest rewelacyjnym antyoksydantem, neutralizuje i likwiduje obecne w skórze wolne rodniki, poprzez to hamuje procesy starzenia się skóry, wzmacnia i odżywia barierę lipidowa skóry, regulując poziom wody w skórze,podwyższa zdolność wiązania wody przez skórę.

Kolejnym bardzo pożądanym działaniem witaminy jest ochrona skóry przed działaniem promieni UV, a także łagodzenie skutków oparzeń słonecznych.

Nie można nie wspomnieć o działaniach typowo dermatologicznych, witamina E , przyspiesza gojenie się ran, ma działanie przeciwzapalne.

I na koniec wspomnę o jeszcze jednym zastosowaniu octanu witaminy E, jest doskonałym naturalnym konserwantem zapewniającym stabilność preparatu kosmetycznego.


Zastosowanie:

Stosowana jest powszechnie w niemal wszystkich kosmetykach pielęgnacyjnych, począwszy od kremów balsamów odmładzająco- nawilżających , poprzez produkty do ochrony przed promieniami słonecznymi, skończywszy na środkach dermatologicznych wspomagających gojenie się ran, czy łagodzących skutki oparzeń ( także słonecznych ).

Sugerowane stężenie w kosmetykach do 5 %, octan witaminy znakomicie rozpuszcza się w tłuszczach ( olejach, masłach kosmetycznych itp. ), nie rozpuszcza się w wodzie.

Informacje chemiczne:

Ester kwasu octowego i witaminy E (tokoferylu). Jest witaminowym suplementem stosowanym w produktach dermatologicznych, w stosunku do czystego tekoferolu ma zblokowana grupę hydroksylową co przekłada się no podwyższenie ph ( zmniejszenie kwasowości). Octan w kontakcie ze skórą powoli hydrolizuje i jest wchłaniany przez skórę.

Postać : oleista ciecz
Kolor: bezbarwny do słomkowego
Zapach: swoisty
Wartość pH: brak
Temperatura topnienia: 2,5 - 3,5 °C
Temperatura wrzenia: 184 °C
Temperatura zapłonu: 259 °C
Temperatura samozapłonu: brak
Rozpuszczalność: w wodzie - 0,05 mg/l w 20 °C

 

 
Cechy/certyfikaty/inne
Produkt NaturalnyTAK
Zapach NaturalnyTAK
Łagodne składniki myjąceTAK

Napisz opinię

Witamina E, Octan witaminy E 30 ml, ESENT
Octan witaminy E (octan tokoferylu) - jest to forma witaminy E najczęściej stosowana w kosmetyce, jest rewelacyjnym antyoksydantem, neutralizuje i likwiduje obecne w skórze wolne rodniki, poprzez to hamuje procesy starzenia się skóry, wzmacnia i odżywia barierę lipidowa skóry, regulując poziom wody w skórze,podwyższa zdolność wiązania wody przez skórę.

Napisz opinię

11 innych produktów w tej samej kategorii:

Porównać 0

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie