compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Koenzym Q10 - eliksir młodości aż 20 ml, ESENT
search
search

Koenzym Q10 (ubichinon) to związek chemiczny będący naturalnym składnikiem komórek człowieka i słusznie nazywany „eliksirem młodości”. Opowiada za wiele procesów energetycznych, jak również za tempo podziału komórek. W dermatologii i kosmetyce jest ceniony jako środek usuwający zmarszczki i spowalniający procesy starzenia się skóry..

W dermatologi i kosmetyce jest ceniony i wykorzystywany jako środek usuwający zmarszczki i spowalniający procesy starzenia się skóry. Chroni przed rozpadem kolagenu , powstrzymuje utratę kwasu hialuronowego. Wraz z wiekiem spada ilość koenzymu Q10 w skórze, co spowalnia regenerację komórek. Koenzym Q10 stosowany zewnętrznie dociera do głębszych warstw skóry

Ponadto koenzym Q10 odpowiada za produkcję związków wysokoenergetycznych, z których organizm pobiera niezbędną do przebiegu procesów życiowych energię. Spadek stężenia koenzymu Q 10 objawia się często przewlekłym zmęczeniem, osłabieniem, przyspieszeniem procesów starzenia, czy zaburzeniami w funkcjonowaniu układu immunologicznego.

Efekty stosowania

Najważniejsze właściwości kosmetyczne koenzymu to :
- chroni przed rozpadem kolagen i elastynę zawarte w skórze
- spowalnia procesy starzenia się skóry
- działa przeciwzmarszczkowo
- poprawia elastyczność i ujędrnienie skóry
- poprawia koloryt skóry ( efekt natychmiastowego rozjaśnienia )
- chroni skórę przed działaniem wolnych rodników
- chroni skórę przed działaniem promieniowania UV
- łagodzi mikrourazy i zaczerwienienia

Wskazania do stosowania.

Koenzym jest doskonałym środkiem pielęgnującym dla każdego rodzaju cery, a zwłaszcza do cery dojrzałej, suchej, zmęczonej, osłabionej chorobami i stresem.

Zalecane stężenie koenzymu Q10 w kosmetykach nie powinna przekraczać jednego procenta. Sprzedawany przez nas koenzym Q10, ma postać roztworu kosmetycznego w znakomitej jakość oleju z orzechów makadamii. Jest gotowy do bezpośredniego użycia na skórę, wystarczy nanieść kilka kropel na skórę i delikatnie go wmasować. Zabieg powtarzać 2-3 razy w tygodniu.
Można go też stosować jako dodatek do kremów masek ( choćby do maski ze spiruliny ).

Informacje chemiczne.

Roztwór koenzymu Q10 w oleju z orzechów makadamii, o stężeniu 1 % ( maksymalne stężenie stosowane w kosmetyce ).

Ubichinon (koenzym Q) – organiczny związek chemiczny z grupy chinonów, występujący w mitochondriach komórek roślinnych i zwierzęcych. Jest odpowiedzialny za przenoszenie elektronów w łańcuchu oddechowym. Po przyłączeniu elektronów swobodnie porusza się w wewnętrznej błonie mitochondrialnej umożliwiając transport elektronów między kompleksami białek łańcucha oddechowego, które wbudowane są w wewnętrzną błonę mitochondrialną. Przenosi elektrony między dehydrogenazą NADH (kompleks I), względnie reduktazą bursztynian-koenzym-Q (kompleks II) na kompleks cytochromów bc1, jest więc zatem miejscem zejścia się dróg elektronów pochodzących z NADH oraz FADH2.

Pochodzenie.

Preparat wyprodukowany w Polsce , z odczynników pochodzących z UK.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
891
Nowy
  • Produkt Naturalny
    TAK
  • Zapach Naturalny
    TAK
  • Łagodne składniki myjące
    TAK
  • ean13
    5902574355324
Zobacz więcej

Inne produkty tej marki

KOENZYM Q10 W OLEJU MAKADAMIA 20 ml, ESENT

683 osób kupiło 1258 sztuk

18,89 zł
Cena jednostkowa: 944,50 zł litr
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Blisko

W dermatologi i kosmetyce jest ceniony i wykorzystywany jako środek usuwający zmarszczki i spowalniający procesy starzenia się skóry.

Ostatnie sztuki w magazynie
Koszt dostawy od 3,99 zł! Darmowa dostawa: od 150 zł!
Ładowanie...