Spirulina z amlą 500 kapsułek, 250g, Aurospirul
Amla (Emblica officinalis) to naturalne źródło witaminy C, tanin i polifenoli. Od stuleci stosowana jest w medycynie ajurwedyjskiej jako środek na długowieczność. Znacznie poprawia ogólną odporność organizmu i przyspiesza jego regenerację. Posiada właściwości odtruwające. Wpływa na kontrolę poziomu cukru i cholesterolu we krwi. Amla – jedno z najbogatszych naturalnych źródeł witaminy C. Jest uważana za jeden z najsilniejszych odmładzaczy. Ma właściwości antyoksydacyjne, pomaga zwalczać wolne rodniki.
Amla równoważy wydzielanie soku żołądkowego przez co pomaga organizmowi lepiej trawić jedzenie i poprawia metabolizm. Wypłukuje toksyny i metale ciężkie, zwiększa witalność, wzmacnia wzrok. Ten owoc zwany także indyjskim agrestem kryje w sobie 5 smaków (cierpki, gorzki, kwaśny, ostry i lekko słodki). Jest bogaty m.in. w wapń, fosfor, żelazo oraz aminokwasy. Amla zwiększa syntezę białek, co czyni ją idealnym uzupełnieniem spiruliny a duża ilość witaminy C przyspiesza przyswajanie minerałów takich jak żelazo.
Witamina C odgrywa niezwykle istotną rolę w funkcjonowaniu ludzkiego organizmu. Minimalne zapotrzebowanie na tę witaminę wynosi ok.80 mg na dobę i dotyczy osób zdrowych. Jej niedobór objawia się m.in. zmęczeniem, zmniejszeniem odporności na infekcje, krwawieniem dziąseł. W przypadku infekcji, schorzeń górnych dróg oddechowych, zwiększonego wysiłku fizycznego lekarze zalecają zwiększenie dawki dziennej do kilku tysięcy mg. Organizm nie tworzy zapasów witaminy C przez co musi być ona dostarczana regularnie. Skuteczność naturalnej witaminy C jest nieporównywalnie większa od tej wyprodukowanej syntetycznie.
Każda kapsułka zawiera 350 mg spiruliny i aż 150 mg Amli.
Czy spożywasz spirulinę w szejkach, czy w postaci crunchy bądź kapsułek daje Ci ona niesamowitą dawkę skoncentrowanych składników odżywczych. Białko w spirulinie zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Jest to również roślinne źródło witaminy B-12, węglowodanów, minerałów, witamin (szczególnie z grupy B, D, E i K), żelaza, magnezu, potasu, makroelementów i mikroelementów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Spirulina zalecana jest w celu uzupełnienia codziennej diety w witaminy i składniki mineralne.
Spirulina zwiększa sprawność układu immunologicznego, oczyszcza organizm z toksyn i odkwasza go. Dodaje sił witalnych, poprawia kondycję psychofizyczną. Jest lekkostrawna, niskokaloryczna. Dzięki obecności pigmentów – zielonego chlorofilu i niebieskiej fikocyjaniny, działa antyoksydacyjnie, przeciwzapalnie i antyalergicznie. Normalizuje przemianę jodu w organizmie.
Składniki
70% czysta, naturalna, suszona na słońcu Spirulina (Arthrospira platensis), 30% certyfikowana, organiczna Amla (Emblica officinalis), kapsułka roślinna – hydroksypropylometyloceluloza.
Czysty skład. Bez dodatków. Produkt 100% wegański
Dawkowanie
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 1-6 kapsułek - spożyć o dowolnej porze
-
VeganTAK
-
Fair TradeTAK
-
Kraj pochodzeniaIndie
-
India OrganicTAK
-
Bez laktozyTAK
-
ean130730490941971
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się