Oleje zimnotłoczone

Olej Jojoba, organiczny, tłoczony na zimno, 100 ml, ESENT

Można go stosować bezpośrednio na skórę (podobnie jak balsam czy krem). Olej można również wmasowywać we włosy (suche) po 30-120 minutach należy je umyć łagodnym szamponem. Piękna aluminiowa butelka z atomizerem!

More details

879
Nowość!

25,99 zł

- +

Porównaj!

 
Opis produktu

Olej Jojoba (Jojoba Golden Oil) tłoczony na zimno

Ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu simondsii kalifornijskiej, znanej też jako jojoba (Simmondsia chinensis), występującej naturalnie w obu Amerykach, hodowanej na plantacjach w Afryce Północnej, Europie Południowej.

Składa się głównie z nasyconych i nienasyconych alkoholi i kwasów tłuszczowych, zawiera bardzo dużo witaminy A, E, F.

Olej jojoba dzięki bliskiemu powinowactwu dla składników budujących ludzką skórę, jest bardzo łatwo przyswajalny przez skórę. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, włosom nadaje niespotykaną miękkość i blask. Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej, pomaga w leczeniu zapaleń skóry (np. łuszczycy) i trądziku. Zawiera kwas mirystynowy wspomagający leczenie zapalenia stawów.

Sposób użycia:

Można stosować bezpośrednio na skórę (podobnie jak balsam czy krem). Olej można również wmasowywać we włosy (suche) po 30-120 minutach należy je umyć łagodnym szamponem.

Jest znakomitym dodatkiem do kremów i balsamów i szamponów (home made).

Olej jojoba zachowuje naturalną kwaśną warstwę ochronną skóry, dzięki temu skóra pozostaje młoda, elastyczna i gładka, jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym o faktorze około 4. Dzięki olejowi jojoba można uniknąć poparzenia słonecznego, poza tym opalenizna będzie miała ładny oliwkowy kolor i będzie utrzymywać się bardzo długo.


Informacje chemiczne:

Skład:
- witamina A, która wspomaga naturalne funkcjonowanie skóry,
- witamina E, która przyspiesza regeneracje skóry i spowalnia proces starzenia się,
- witamina F, która działa immunostymulujaco na skórę i cały organizm,
- do 8% wody,
- do 10% cukru,
- do 10% błonnika pokarmowego,
- do 30% aminokwasów, nienasyconych wosków i kwasów tłuszczowych,
- alkohole.


Informacje o pochodzeniu i certyfikatach.

Olej produkowany jest na terenie UE (UK) z surowców pochodzących z Hiszapanii. Olej jest dopuszczony do sprzedaży jako surowiec kosmetyczny na terenie EU i USA.
Rozlewany jest w atmosferze gazu obojętnego.

 
Tags

Napisz opinię

Olej Jojoba, organiczny, tłoczony na zimno, 100 ml, ESENT

Można go stosować bezpośrednio na skórę (podobnie jak balsam czy krem). Olej można również wmasowywać we włosy (suche) po 30-120 minutach należy je umyć łagodnym szamponem. Piękna aluminiowa butelka z atomizerem!

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Porównać 0

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie