Oleje zimnotłoczone

Olej ze słodkich migdałów, RAFINOWANY NA ZIMNO, migdałowy, ESENT, 250 ml

Olej ze słodkich migdałów to jeden z najstarszych olejów stosowanych do zabiegów kosmetycznych. Olej migdałowy ma bardzo szerokie zastosowanie i może być stosowany zarówno przez niemowlęta jaki i osoby w każdym wieku.

More details

1120
Nowość!

22,89 zł

- +

Porównaj!

Nie ma punktów za ten produkt.


 
Opis produktu

Olej ze słodkich migdałów to jeden z najstarszych olejów stosowanych do zabiegów kosmetycznych. Olej migdałowy ma bardzo szerokie zastosowanie i może być stosowany zarówno przez niemowlęta jaki i osoby w każdym wieku. Piękna aluminiowa, profesjonalna butelka i atomizer.

Olej ze słodkich migdałów Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond Oil)

Uzyskiwany jest z nasion owoców krzewu migdałowego - odmiany słodkiej. Naturalnie rośnie w Azji zachodniej, ponadto jego plantacje są zlokalizowane we Włoszech, Hiszpanii, Portugalii.

Jest to jeden z najlepszych olejów kosmetycznych. Stosowany jest jako aktywny składnik przez wszystkie koncerny kosmetyczne. Nadaje się do każdego rodzaju skóry. Rozprowadzony nie daje efektu ciężkości (tłustości), jest dobrze wchłaniany. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka. (jest bardzo łagodny, nie drażni, uspokaja). Doskonały do masażu, pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej. Polecany przy profilaktyce antyrozstępowej.

Ma liczne właściwości dermatologiczne, stąd używany jest w leczeniu łuszczycy i egzem.

Zastosowanie:

Dzięki swym właściwościom i rozsądnej cenie olej ze słodkich migdałów jest stosowany jako olej bazowy przy produkcji wielu kosmetyków (także w warunkach domowych). Świetnie sprawdza się jako olejek nawilżający po kąpieli, czy jako środek do codziennego nawilżania skóry (nie pozostawia uczucia „tłustości”). Ma bardzo dobre właściwości zmydlające, przez co jest często wykorzystywany przy produkcji mydeł.

Informacje chemiczne

Olej zawiera 65–68% kwasu oleinowego, 24–26% kwasu linolowego, 6–8% kwasu palmitynowego, 1–2% kwasu stearynowego oraz witaminy i składniki mineralne. Gęstość względna: 0,913–0,918. Wskaźnik odbicia: 1,470–1,473 Wskaźnik jodu: 94–103 Wskaźnik mydlenia: 190–195

Informacje o pochodzeniu i certyfikatach

Sprzedawany przez nas najwyższej jakości kosmetyczny olej ze słodkich migdałów jest certyfikowany i dopuszczony do sprzedaży na terenie całej UE i USA. Jest tez przebadany mikrobiologicznie.

 

Charakterystyka oleju ze słodkich migdałów:

  • olej ze słodkich migdałów jest jednym z najistotniejszych olejów w świecie natury,
  • olej ten jest jednym z najlepszych i najdłużej stosowanych olejów kosmetycznych,
  • olej tłoczony jest ze słodkich migdałów, z nasion migdałowca, które zawierają od 30 do 50% tłuszczu,
  • olej ze słodkich migdałów jest lekki, bardzo delikatni, praktycznie bez zapachu,
  • polecany do każdego rodzaju skóry, zwłaszcza do skóry suchej,
  • wspaniale sprawdza się w pielęgnacji skóry starzejącej się, doskonale odmładza i daje ładny wygląd,
  • nie powoduje reakcji alergicznych,
  • zmiękcza skórę, jest wspaniałym emolientem,
  • doskonale wygładza skórę,
  • stosowany systematycznie zapewnia bardzo dobre nawilżenie skóry,
  • konsystencja oleju ze słodkich migdałów jest typowa dla olejów roślinnych,
  • olej ma jasny żółty kolor.

Jak stosować olej ze słodkich migdałów?

  • olej ze słodkich migdałów ma bardzo wiele zastosowań,
  • wspaniale nadaje się do masażu,
  • polecany jest do pielęgnacji skóry,
  • dzięki temu, że olej ze słodkich migdałów jest wyjątkowo delikatny, idealnie sprawdza się jako środek do masażu i pielęgnacji niemowląt oraz kobiet w ciąży,
  • olej ze słodkich migdałów stosuje się w aromaterapii jako nośnik do rozpuszczania olejków eterycznych i ich mieszanek,
  • doskonale sprawdza się przy leczeniu łuszczycy, egzemy, łagodzi podrażnienia i swędzenie skóry.

 

 
Cechy/certyfikaty/inne
Produkt NaturalnyTAK
Zapach NaturalnyTAK
Łagodne składniki myjąceTAK

Napisz opinię

Olej ze słodkich migdałów, RAFINOWANY NA ZIMNO, migdałowy, ESENT, 250 ml

Olej ze słodkich migdałów to jeden z najstarszych olejów stosowanych do zabiegów kosmetycznych. Olej migdałowy ma bardzo szerokie zastosowanie i może być stosowany zarówno przez niemowlęta jaki i osoby w każdym wieku.

Napisz opinię

 
Opinie(3)
2018-07-12
Warto

To mój ulubiony olejek do ciała. Jest lekki, delikatny i trwały. Świetnie sprawdza się na skórę dorosłą i niemowlęcą. Do pielęgnacji i masażu.

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)
2017-12-13
Bardzo dobbry

Niezbędny dla każdej kobiety w ciazy, warto smarować się nim w ciazy, używałam tez podczas kąpieli w wannie.
Dobra konsystencja i działanie, polecam.

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)
2016-07-10
Najlepszy

Fantastyczny olej. Świetnie sprawdza się w czasie ciąży do nawilżania skóry i zapobiegania rozstępom. Bardzo dobrze się wchłania pozostawiając skórę nawilżoną, ale nie tłustą. Nie brudzi ubrań. Bardzo dobry również do masowania krocza do porodu. Jestem z niego bardzo zadowolona. Na całą ciążę wystarczyły mi 2 butelki i jeszcze zostało :)

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)

Napisz swoją opinię!

 
Zobacz film

Olej ze słodkich migdałów

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Porównać 0

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie