compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Olej z Czarnuszki nierafinowany, tłoczony na zimno, 50 ml, Esent
search

Surowiec dla przemysłu (Raw Material): Olej z czarnuszki /Black Cumin Seed Oil, Cold Pressed

Olej NIERAFINOWANY , tłoczony na zimno
INCL : Nigella Sativa Seed Oil
Numer CAS  90064-32-7
Numer EINECS 290-094-1

Olej z czarnuszki (Black Seed Oil)  

Otrzymywany jest z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej (Nigella Sativa). Czarnuszka jest rośliną z rodziny jaskrowatych, stosowana jest medycynie naturalnej (zwłaszcza w krajach basenu Morza Śródziemnego) przynajmniej od 2500 lat.

Olej ma jasnobrązowy kolor, korzenny zapach i charakterystyczny goryczkowaty smak. Ze względu na unikalny skład stosowany jest w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym.

Sprzedawany przez nas olej jest olejem w 100 % naturalnym, pochodzi z tłoczenia na zimno, nie jest mieszany z innymi olejami, ani konserwowany witaminą E !!!!!

Działanie

Dzięki unikalnemu składowi (wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych linolowego, linolenowego) , olej wspomaga leczenie alergii, stanów zapalnych skóry, grzybic i trądziku. Olej chroni skórę przed niekorzystnym działaniem promieniu UV, nadaje jej piękny koloryt i niespotykaną gładkość.

Olej często jest też stosowany w pielęgnacji włosów, gdyż znacząco poprawia kondycję skóry głowy, wpływa na przyspieszenie wzrostu włosów, nadaje włosom piękny zdrowy wygląd i przepiękny zapach.

Zawarta w tym oleju tymochiniona ma silne działanie bakteriobójcze, sprawia, że używany jest w aromaterapii przy przeziębieniach, kaszlu i zapaleniu oskrzeli.

Stosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-100%. Olej można stosować w preparatach działających bezpośrednio na skórę i włosy. W przypadku pielęgnacji włosów, stanowi doskonałą bazę do zabiegu "olejowania" skóry głowy i włosów.

- nasycone kwasy tłuszczowe, 
- kwas linolowy, 
- kwas olejowy, 
- kwas alfa-linolenowy, 
- olejki eteryczne, 
- naturalne tokoferole

Przechowywanie

Olej jest słabo odporny na działanie słońca i wyższych temperatur, po otwarciu zaleca się przechowywanie w lodówce !!!!

Pochodzenie

Surowiec pochodzi z Egiptu i Syrii, olej konfekcjonowany w UK/PL.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • Produkt Naturalny
    TAK
  • W szklanym opakowaniu
    TAK
  • ean13
    5902574356734
Zobacz więcej

Inne produkty tej marki

Olej z Czarnuszki nierafinowany, tłoczony na zimno, 50 ml, Esent

144 osób kupiło 182 sztuk

10,56 zł
Cena jednostkowa: 211,22 zł litr
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Blisko

Dzięki unikalnemu składowi (wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych linolowego, linolenowego) , olej wspomaga leczenie alergii, stanów zapalnych skóry, grzybic i trądziku. Olej chroni skórę przed niekorzystnym działaniem promieniu UV, nadaje jej piękny koloryt i niespotykaną gładkość.

Olej często jest też stosowany w pielęgnacji włosów, gdyż znacząco poprawia kondycję skóry głowy, wpływa na przyspieszenie wzrostu włosów, nadaje włosom piękny zdrowy wygląd i przepiękny zapach.

Zawarta w tym oleju tymochiniona ma silne działanie bakteriobójcze, sprawia, że używany jest w aromaterapii przy przeziębieniach, kaszlu i zapaleniu oskrzeli.

W magazynie
Koszt dostawy od 3,99 zł! Darmowa dostawa: od 150 zł!

Zobacz także

Ładowanie...