
Ekologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki, puddingi, ciasta.
SKŁADNIKI
kaszka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszkę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 10 -15 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1595 kJ / 377 kcal
Tłuszcz - 1,8 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 78 g,
w tym cukry - 1,2 g
Białko - 7,5 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Twoja recenzja nie może być wysłana
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym6
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean135907814664464
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się