Budynie, galaretki, kisiele

Agar-agar, roślinna substancja żelująca, 20 g, EKO, Dary Natury

Agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.

More details

Nowość!

8,49 zł

- +

Porównaj!

Nie ma punktów za ten produkt.


 
Opis produktu

Agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.

Sposób użycia:

A. 1 łyżeczka (ok. 5gr.) agaru + suche komponenty wymieszać w 0,5 litra zimnego płynu.

B. ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia/ gotować 1-2 minuty i odstawić w chłodne miejsce.

Doskonale nadaje się do każdej potrawy, którą należy zmienić z fory płynnej na stałą.

Polecamy także do dań wegetariańskich.

UWAGA! Agar w proszku rozpuszczamy w zimnych płynach!

Skład:

agar wyciąg z alg morskich* 100%

*produkt rolnictwa ekologicznego

Opakowanie:

20g

 
Cechy/certyfikaty/inne
Żywność EkologicznaTAK

Napisz opinię

Agar-agar, roślinna substancja żelująca, 20 g, EKO, Dary Natury

Agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.

Napisz opinię

13 innych produktów w tej samej kategorii:

Porównać 0

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie