SKŁADNIKI
mielona ciecierzyca*, mąka z ciecierzycy*, sól morska, kminek*,pietruszka*, czosnek*, kolendra*, biały pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do przygotowania bezglutenowych falafeli.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1418 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 6,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 43 g w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 15,0 g
Białko: 18,0 g
Sól: 2,1 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 16 falafeli:
Mieszankę wymieszać w 250 ml wrzącej wody i pozostawić na 15 minut do napęcznienia. Masę dobrze wymieszać i wilgotnymi dłońmi formować kuleczki wielkości łyżeczki do herbaty. Smażyć na gorącym oleju do uzyskania złocistobrązowego koloru.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
-
Alergie i AlergenyBez glutenu
Bez jajek -
Ilość w opakowaniu zbiorczym6
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Produkt NaturalnyTAK
-
Gluten FreeTAK
-
ean134015637823942
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się