Tortellini z warzywami, BIO, 250g, D`Angelo Pasta
Małe pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem warzywnym.
Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Składniki
ciasto makaronowe: semolina z pszenicy twardej*, woda; nadzienie: bułka tarta* (mąka pszenna*, drożdże), płatki ziemniaczane*, olej słonecznikowy*, suszone warzywa*: 2,4 % cebula*, 2,1 % marchew*, 1,6 % por*, 0,3 % seler*, 0,1 % szpinak*, sól morska, emulgator: lecytyny (z soi*), czosnek*, cząber*, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania
- Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
- Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia
- Gotować 12 - 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
- Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać
Wartość odżywcza w 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: | 1274 kJ/301 kcal |
Tłuszcz: | 4,3 g |
w tym kwasy nasycone: | 0,5 g |
Węglowodany: | 55 g |
w tym cukry: | 2,3 g |
Błonnik: | 2,1 g |
Białko: | 9,1 g |
Sól: | 0,99 g |
Informacja alergenna
Może zawierać mleko.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym10
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Kraj pochodzeniaNiemcy
-
ean134005496224011
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się