BetterLand

Coco-Glucoside, poliglukozyd kwasów oleju kokosowego, produkt pochodzenia roślinnego, 100% biodegradowalny, 500 ml, Esent

To wspaniały surowiec kosmetyczny dzięki któremu zrobienie własnego szamponu czy płynu do naczyń będzie niezwykle proste, skuteczne i efektowne.

Coco-Glucoside jest naturalnym środkiem pieniącym i zmywającym. Naprawdę warto wypróbować. 

More details

Nowość!

36,39 zł

- +

Porównaj!

 
Opis produktu

Coco-Glucoside (Poliglukozyd kwasów oleju kokosowego)

To wspaniały surowiec kosmetyczny dzięki któremu zrobienie własnego szamponu czy płynu do naczyń będzie niezwykle proste, skuteczne i efektowne.

 

Wystarczy jedna druga lub dwie trzecie coco-glucoside plus Twój własny roztwór np. napar z ziół by uzyskać własny szampon. 


Coco-Glucoside jest naturalnym środkiem pieniącym i zmywającym. Naprawdę warto wypróbować. 


Opis producenta:

Coco-Glucoside to niejonowy środk powierzchniowo czynnym, który może być używany jako środek pianotwórczy, odżywka lub emulgator.

Jest chętnie stosowany w produktach organicznych, ponieważ jest zdrowszy dla skóry, bezpieczny dla środowiska i całkowicie biodegradowalny. Nie zawiera parabenów, siarczanu laurylowego, sulfatów, formaldehydu czy dietanoloamidów.


Otrzymywany jest na bazie oleju kokosowego i cukrów owocowych. Ma doskonałą dermatologiczną kompatybilność ze wszystkimi typami skóry i jest bardzo łagodny. Według testów porównawczych jest najbardziej łagodnym dla skóry środkiem powierzchniowo czynnym. Bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie, stabilny chemicznie i niewrażliwy na zmiany pH.


Najczęściej wykorzystywany jest jako „wzmacniacz” piany w produktach do mycia i pielęgnacji włosów i ciała. Poprawia konsystencję. Wyśmienicie usuwa zanieczyszczenia ze skóry i włosów. Bardzo dobrze działa jako emulgator. Umożliwia połączenie z wodą substancji nierozpuszczalnych lub trudno rozpuszczalnych w wodzie – ekstraktów roślinnych, olejków eterycznych i zapachowych a nawet maseł i ciężkich olejów.


Zalecane użycie: Szampony do włosów i żele do mycia ciała 30 – 45%. Łagodne mleczka do mycia twarzy i demakijażu 15 – 25%.


Naprawdę warto wypróbować. 

Nazwa INCI: Coco Glucoside.

Napisz opinię

Coco-Glucoside, poliglukozyd kwasów oleju kokosowego, produkt pochodzenia roślinnego, 100% biodegradowalny, 500 ml, Esent

To wspaniały surowiec kosmetyczny dzięki któremu zrobienie własnego szamponu czy płynu do naczyń będzie niezwykle proste, skuteczne i efektowne.

Coco-Glucoside jest naturalnym środkiem pieniącym i zmywającym. Naprawdę warto wypróbować. 

Napisz opinię

 
Opinie(1)
2017-02-20
Rewelacja

Szampon zrobiony z dodatkiem cocoglucoside jest rewelacyjny! Z pewnością spróbuję też zrobić samodzielnie płyn do mycia naczyń ;-)

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)

Napisz swoją opinię!

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Porównać 0

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie