BetterLand

Żel, wyciąg z aloesu 100%, ESENT, 10:1, 100 ml

Kojący przyjaciel dla Twojej skóry. W sam raz na lato, słońce, ale i zimę! Aloes, nie ma drugiej tak popularnej w medycynie i kosmetyce rośliny. Jej właściwości lecznicze w basenie Morza Śródziemnego są znane od przynajmniej trzydziestu wieków. Oferujemy koncentrat stężony dziesięciokrotnie, mający postać prawie przeźroczystego płynu, o charakterystycznym, delikatnym i świeżym zapachu.

More details

490
Nowość!

21,99 zł

Cena jednostkowa: 21,99 zł za szt

- +

Porównaj!

Nie ma punktów za ten produkt.


 
Opis produktu

Aloes, nie ma drugiej tak popularnej w medycynie i kosmetyce rośliny. Jej właściwości lecznicze w basenie Morza Śródziemnego są znane od przynajmniej trzydziestu wieków. Oferujemy koncentrat stężony dziesięciokrotnie, mający postać prawie przeźroczystego płynu, o charakterystycznym delikatnym i świeżym zarazem zapachu.

Działanie

Aloes działa silnie nawilżająco, pobudza zdolność skóry do samoregeneracji, działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Ma potwierdzone klinicznie zdolności antyoksydacyjne i chroni skórę przed procesami przedwczesnego starzenia. Wygładza zmarszczki, chroni przed działaniem promieni UV, a przede wszystkim przywraca skórze uczucie świeżości.

Zawdzięcza to wysokiej zawartości związków zwanych antraglikozydami (min. aloina, aloinozydy, aloe-emodyna) zawiera w swym składzie w mniejszych ilościach polisacharydy, białka, aminokwasy, żywice, antrazwiązki, kwasy organiczne (bursztynowy, cynamonowy) i witaminy (tiamina, biotyna).

Polecany jest do cery suchej, tłustej, delikatnej, zniszczonej, podrażnionej, dojrzałej, czyli w zasadzie do każdego rodzaju cery ;)


Stosowanie

Dzięki swym właściwościom świetnie sprawdza się jako preparat przyspieszający procesy gojenia, wygładzający blizny. Stosowany często po zabiegach mechanicznego oczyszczania skóry twarzy (cera trądzikowa). Po rozcieńczeniu świetnie sprawdza się jako składnik płukanek do włosów, czy jako lekka nawilżająca mgiełka. Można go dodawać do szamponów w proporcji do 1 : 1.

W kosmetyce stosowany jest jako składnik maseczek, kremów balsamów i toników. W związku z tym , że sprzedajemy koncentrat przy stosowaniu bezpośrednio na skórę zalecamy jego rozcieńczenie, można go wtedy używać jako tonik do codziennej pielęgnacji.


Informacje chemiczne

INCI: Aloe vera. pH neutralne.
Przejrzysta ciecz o charakterystycznym delikatnym zapachu. Chronić przed bezpośrednią ekspozycją na promienie słoneczne.

Produkt ekologiczny, minimalnie konserwowany orbinianem potasu i benzoesanem sodu (konserwantami dopuszczonymi przez ECO CERT). Konfekcjonowany UK/Polska.

Żel z Aloesu, czyli Aloe Vera Gel zawiera wiele cennych składników: witamin i minerałów, enzymów, aminokwasów, cukrów oraz składników przeciwzapalnych i przeciwbakteryjnych. Całość tworzy wspaniałą, zrównoważoną i całkowicie naturalną mieszankę.

Już od wieków znana jest jego moc. Kleopatra stosowała aloes jako balsam chroniący przed słońcem.

Badania pokazały, że aloes koi poparzenia, nawet te spowodowane przez promieniowanie.


Aloe vera gel ma szerokie zastosowanie:

- Nawilża i zmiękcza skórę.
- Wspomaga gojenie się ran spowodowanych przez poparzenia, podrażnienie, nacięcia, ugryzienia owadów.
- Pbudzą naturalną obronę organizmu przed procesami starzenia, stymulując regenerację komórek
- Działa przeciwzapalnie, zmniejsza swędzenie i zaczerwienienie podrażnionej skóry.
- Chroni przed szkodliwym działaniem słońca.

Kojący przyjaciel dla Twojej skóry, w sam raz na lato, słońce, ale i zimę!

* balsam nawilżający, kojący, odświeżający do twarzy i ciała

* kremy i żele ochronne o działaniu łagodzącym, przeciwzapalnym

* balsam chłodzący po opalaniu i goleniu

* sera pod oczy i do twarzy o działaniu regenerującym, ściągającym, poprawiającym odporność skóry.

 

Nazwa handlowa naszego aloesu (Aloe Vera Gel) ma podłoże historyczne. W dawnej nomenklaturze INCI sok z aloesu miał dwie nazwy: Aloe Barbadensis Leaf Juice (CTFA) i Aloe Barbadensis Leaf Gel (EU). Obecnie jedyną obowiązującą nazwą INCI tego składnika jest Aloe Barbadensis Leaf Juice, jednak nazwa handlowa naszego surowca pozostała od lat niezmieniona.  

Sam surowiec to oczywiście sok wyciskany z liści aloesu, jednak niekiedy nadal można spotkać się z określeniem „żel z aloesu”, zwłaszcza w mowie potocznej – pomimo tego, że konsystencja surowca nie przypomina tradycyjnego żelu.

 

Przykładowy przepis: 

Maseczka Oczyszczająco – Regenerująca

1 łyżka Glinki Czerwonej

½ łyżeczki Żelu z Aloesu

Wymieszać. Dolać ewentualnie wody lub hydrolatu by uzyskać konsystencję śmietany.

 
Cechy/certyfikaty/inne
Produkt NaturalnyTAK
Zapach NaturalnyTAK
Łagodne składniki myjąceTAK

Napisz opinię

Żel, wyciąg z aloesu 100%, ESENT, 10:1, 100 ml

Kojący przyjaciel dla Twojej skóry. W sam raz na lato, słońce, ale i zimę! Aloes, nie ma drugiej tak popularnej w medycynie i kosmetyce rośliny. Jej właściwości lecznicze w basenie Morza Śródziemnego są znane od przynajmniej trzydziestu wieków. Oferujemy koncentrat stężony dziesięciokrotnie, mający postać prawie przeźroczystego płynu, o charakterystycznym, delikatnym i świeżym zapachu.

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Porównać 0

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie