compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
EKOLOGICZNA APTECZKA WARZYWNA, CZ.1, GAJ
search

„Pokarm powinien być waszym lekarstwem” twierdzili od czasów ojca medycyny Hipokratesa wielcy lekarze i naturaliści. Pierwsze miejsce wśród leczących pokarmów należy się warzywom. Ich duży udział w diecie jest niezbędnym warunkiem zdrowia - pomagają przy wielu dolegliwościach i chorobach cywilizacyjnych, w tym nowotworowych. Dlatego w wielu poradnikach antyrakowej profilaktyki podkreśla się uzdrawiającą rolę warzyw. Najlepiej, aby pochodziły one z upraw ekologicznych. Z warzyw można sporządzać w domu wiele leków, wykorzystywać je w kuracjach i stosować jako kosmetyki. Warto poznać i sięgać po leki z ekologicznej apteki warzywnej. Poradnik EKOLOGICZNA APTECZKA WARZYWNA ma to ułatwić…. 

Ekologiczna apteczka warzywna cz.1 zawiera: 

Ponad 200 porad, recept jak stosować najpopularniejsze warzywa w kuracjach domowych leczących najrozmaitsze schorzenia od wątroby, nerek, reumatyzmu, serca począwszy na skórze, nerwach, przeziębieniach skończywszy

  • Rady ile, kiedy, jakie warzywa jeść by zapobiegać chorobom, wzmacniać organizm
  • Prezentację walorów dietetycznych warzyw i ich rolę w profilaktyce wielu chorób
  • Omówienie zastosowania najpopularniejszych warzyw jako domowych kosmetyków
  • Porady jak najlepiej wykorzystywać walory warzyw w kuchni
  • Przepisy kulinarne na potrawy o walorach uzdrawiających
  • Wskazówki z jakich upraw, kiedy i od kogo najlepiej kupować warzywa, jak je przechowywać, konserwować
  • Informacje czym różnią się warzywa ekologiczne od tych z marketu, dlaczego są wartościowsze, cenniejsze zdrowotnie
  • Szczegółowe informacje o walorach antyrakowych poszczególnych warzyw i ich wykorzystaniu w PROFILAKTYCE ANTYRAKOWEJ 

    Omówione warzywa: KAPUSTA - POMIDOR - MARCHEW - OGÓREK - ZIEMNIAK - SAŁATA - BURAK - CEBULA - SELER - PIETRUSZKA 

    Spis treści 

    1. Rozdziały wstępne 

    Kiedy warzywa są najzdrowsze? 
    Najlepsze warzywa: sezonowe, lokalne i ekologiczne 
    O korzyściach jedzenia surowych warzyw 
    By gotowanie warzyw było zdrowe 
    Jak przetwarzać i konserwować warzywa? 
    Antyrakowa dieta pełna warzyw 

    2. Ekologiczne warzywa - pokarmy, leki i kosmetyki 

    Kapusta - Rzymski lek „na wszystko” 
    Pomidor - Pełne witamin „jabłko miłości” 
    Marchew - Uzdrawiający przysmak krasnoludków 
    Ogórek - Orzeźwia, zwalcza bakterie, upiększa... 
    Ziemniak - Pomoże nie tylko żołądkowi 
    Sałata - Uzdrawiająca mistrzyni drugiego planu 
    Burak - Nie tylko na anemię i złą krew 
    Cebula - Zdrowe warzywo „na otarcie łez”... 
    Seler - Korzenna porcja witamin dla zdrowia i urody 
    Pietruszka - Zdrowa „pamiątka” po... Karolu Wielkim

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • ean13
    9788386982905
Zobacz więcej

Inne produkty tej marki

EKOLOGICZNA APTECZKA WARZYWNA, CZ.1, GAJ

12 osób kupiło 12 sztuk

14,99 zł
Cena jednostkowa: 14,99 zł szt
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Blisko

Ponad 200 porad, recept jak stosować najpopularniejsze warzywa w kuracjach domowych leczących najrozmaitsze schorzenia od wątroby, nerek, reumatyzmu, serca począwszy na skórze, nerwach, przeziębieniach skończywszy.

Ostatnie sztuki w magazynie
Koszt dostawy od 3,99 zł! Darmowa dostawa: od 150 zł!

Informacje dotyczące plików cookies

Ta witryna korzysta z własnych plików cookie, aby zapewnić Ci najwyższy poziom doświadczenia na naszej stronie.

Zarządzanie plikami cookies

Ładowanie...