Sok porzeczkowo-jabłkowy BIO:
Czarna porzeczka to największe źródło witaminy C , a w mniejszym stopniu witaminy B, P, prowitaminy A, pektyn, kwasu ortofosforowego, garbników, soli potasu i żelaza. Dzięki temu jest nieocenionym środkiem zapobiegawczym w tworzeniu rakotwórczych nitrozoamin. Hamuje powstawanie w organizmie toksycznych związków wywołujących mutacje genów prowadzących do chorób nowotworowych. Owoce stosowane są przy chorobach reumatycznych, gościu, biegunkach, zaburzeniach wątroby, wyczerpaniu fizycznym i psychicznym. Czarna porzeczka jest również stosowana w łagodzeniu objawów anginy, chronicznego kaszlu, a także wzmacnia i pobudza do działania nasz układ immunologiczny. Owoce zawierają ponadto węglowodany – cukry i kwasy organiczne.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Twoja recenzja nie może być wysłana
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym6
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Produkt NaturalnyTAK
-
ean135907752683398
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się