Oleje zimnotłoczone

Olej z pestek granatu, CP, nierafinowany, 20 ml, Esent

Olej pozyskuje się w procesie tłoczenia na zimno pestek owoców. Ma silne działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne i antyseptyczne. Sprawdzi się przede wszystkim przy cerze dojrzałej, trądzikowej i naczyńkowej.

More details

Nowość!

18,89 zł

- +

Nie ma punktów za ten produkt.


 
Opis produktu

Olej z pestek granatu (Punica Granatum Seed Oil), tłoczony na zimno, nierafinowany.

Granatowiec właściwy, to krzew występujący naturalnie na Subkontynencie Indyjskim i w basenie Morza Śródziemnego.

Olej pozyskuje się w procesie tłoczenia na zimno pestek owoców. Ma silne działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne i antyseptyczne. Sprawdzi się przede wszystkim przy cerze dojrzałej, trądzikowej i naczyńkowej.

Podstawowym kwasem tłuszczowym oleju jest kwas punikowy (działanie przeciwzapalne- trądzik), ponadto w składzie oleju znajdziemy fitosterole, fitoestrogeny (łagodzą objawy okresu menopauzy), polifenole (antyoksydant) i gamma-tokoferol (forma witaminy E znakomita dla cery dojrzałej - poprawi napięcie, jędrność i elastyczność skóry).

Olej stymuluje podziały komórek naskórka, stymuluje produkcję kolagenu oraz ogranicza powstawanie nowych naczyń krwionośnych (ogranicza rumienie przy cerze naczyńkowej).

Stosowanie

Olej z pestek granatu, ma wysoką bioaktywność, stad nie używamy go jako oleju bazowego, a raczej jako składnik aktywny formuł kosmetycznych w stężeniu 5-10%.

Przy stosowaniu na skórę bez rozcieńczania stosujemy go punktowo (nie jest to bezwzględny nakaz, a raczej wskazówka).

Podsumowanie

Przeznaczenie - cera dojrzała (okres menopauzy), trądzikowa, naczyńkowa.

Działanie - antyoksydacyjne, przeciwzmarszczkowe, ochronne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne.

Stosowanie - jako składnik formuł kosmetycznych (5-10%), bezpośrednio na skórę (punktowo).

Informacje chemiczne

100% Punica granatum seed oil

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany, kolor ciemnożółty do brązowego, zapach charakterystyczny przejrzałego owocu. Olej importowany z Wielkiej Brytanii, surowiec pozyskany w Turcji. Po otwarciu przechowywać w chłodnym zacienionym miejscu (w lodówce może mocno zgęstnieć).

 
Cechy/certyfikaty/inne
Produkt NaturalnyTAK
Zapach NaturalnyTAK
Bez SLS/SLES/PEGTAK

Napisz opinię

Olej z pestek granatu, CP, nierafinowany, 20 ml, Esent

Olej pozyskuje się w procesie tłoczenia na zimno pestek owoców. Ma silne działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne i antyseptyczne. Sprawdzi się przede wszystkim przy cerze dojrzałej, trądzikowej i naczyńkowej.

Napisz opinię

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Porównać 0

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie