Maceraty olejowe

Macerat z korzenia żywokostu lekarskiego w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym, 50 ml, Esent

Macerat z korzenia żywokostu lekarskiego w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym to naturalny składnik wielu kosmetyków do skóry i włosów. Właściwości tego wyjątkowego korzenia znano już w czasach średniowiecza, gdy powszechnie używany był do leczenia wszelkiego rodzaju urazów, stłuczeń i złamań. W medycynie ludowej żywokost miał zawsze ogromne znaczenie – do Europy wiedzę o jego unikalnych właściwościach przywieźli z Arabii krzyżowcy. Z tego właśnie powodu w niektórych częściach świata do dziś żywokost nazywany jest ziołem saracenów.

More details

Nowość!

13,89 zł

Już wkrótce w naszym sklepie

Porównaj!

Nie ma punktów za ten produkt.


 
Opis produktu

Skład i postać.

Macerat z żywokostu ma postać żółtego oleju o delikatnym aromacie i charakteryzuje się doskonałymi właściwościami regenerującymi i ochronnymi. Wszystko to dzięki dużej zawartości dobroczynnych związków chemicznych.

Korzeń żywokostu zawiera:

- ok. 1,5% allantoiny,

ok. 6% garbników,

10-15% śluzu;

- skrobię i inne cukry;

- kwasy wielofenolowe i aminokwasy;

- składniki mineralne – wapń, żelazo, mangan, krzem;

- witaminy z grypy B, karoten i witaminę C

Zastosowany w maceracie olej słonecznikowy jest dodatkowo bogatym źródłem kwasu tłuszczowego Omega-9 oraz witaminy E.

Korzyści z produktu.

Macerat z żywokostu lekarskiego w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym to idealny składnik do wszystkich kosmetyków przeznaczonych do skóry suchej, wrażliwej, delikatnej i wymagającej regeneracji. Dzięki wysokiej zawartości allantoiny i innych cennych substancji, naturalny wyciąg z żywokostu jest środkiem o właściwościach zapewniających:

- efektywną regenerację skóry;

- skuteczną odbudowę łamliwych i zniszczonych włosów;

- ochronę wrażliwej cery;

- nawilżenie i wygładzenia skóry;

- działanie przeciwzapalne;

- zmniejszenie pieczenia i zaczerwienienia skóry;

- zwalczanie wyprysków, trądziku i przebarwień skóry.

Zastosowanie i przechowywanie.

Macerat olejowy z korzenia żywokostu wykorzystywany może być do produkcji kremów, balsamów, maści, olejków do masaż oraz maseczek do regeneracji włosów. Macerat może być dodawany do surowców kosmetycznych w ilości do 95%.

Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, chroniąc przed światłem, wilgocią i wysokimi temperaturami.

 
Cechy/certyfikaty/inne
Produkt NaturalnyTAK
Zapach NaturalnyTAK
Łagodne składniki myjąceTAK

Napisz opinię

Macerat z korzenia żywokostu lekarskiego w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym, 50 ml, Esent

Macerat z korzenia żywokostu lekarskiego w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym to naturalny składnik wielu kosmetyków do skóry i włosów. Właściwości tego wyjątkowego korzenia znano już w czasach średniowiecza, gdy powszechnie używany był do leczenia wszelkiego rodzaju urazów, stłuczeń i złamań. W medycynie ludowej żywokost miał zawsze ogromne znaczenie – do Europy wiedzę o jego unikalnych właściwościach przywieźli z Arabii krzyżowcy. Z tego właśnie powodu w niektórych częściach świata do dziś żywokost nazywany jest ziołem saracenów.

Napisz opinię

8 innych produktów w tej samej kategorii:

Porównać 0

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie