Kobieta i Mama

Olej macadamia 100 ml, NATURAL OIL, RAFINOWANY, ESENT idealny do opalania, po opalaniu, Super jakość, niska cena

Olej Macadamia kosmetyczny NATURAL OIL 100 ml firmy ESENT

More details

419
Nowość!

13,89 zł

- +

Nie ma punktów za ten produkt.


 
Opis produktu

Ekonomiczne opakowanie szklane 100 ml, nakrętka z plombą gwarancyjną !!!

Jasnożółty olej otrzymywany z tłoczenia orzeszków makadamii (Macadamia integrifolia).

Całkowicie naturalny olej  zalecany do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i łuszczącej się. Działa rewitalizująco, wygładzająco,  poprawia wygląd skóry ( zwłaszcza dojrzałej ). Ma  właściwości antyoksydacyjne, zapobiega utlenianiu komórek . Zawarte w nim kwasy ( olejowe i palmitynowe ) to naturalne składniki ludzkiej skóry, w związku z tym olej jest doskonale wchłaniany.

Doskonale zmiękczania i wygładza naskórek. Świetnie  łagodzi podrażnienia po opalaniu i wspomaga leczenie urazów mechanicznych skóry.

Włosom nadaje im niespotykany blask, odżywia.

Jest częstym składnikiem kremów, balsamów, kosmetyków antycellulitowych ( w połączeniu z olejem cynamonowym ). Można go też stosować jako olej do masażu.

 

Sposób użycia

Olej można bezpośrednio stosować na skórę, znakomicie sprawdzi się jako balsam po kąpieli. Można go też wmasowywać w końcówki włosów. Jest znakomitym rozpuszczalnikiem dla innych składników aktywnych (np. oleju cynamonowego).

Można go też używać jako dodatek do kremów, balsamów, odżywek do włosów itp.

 

Informacje chemiczne

Zawiera 57% kwasu olejowego , 25% kwasu palmitynowego, kwasów tłuszczowych omega 3/6/9, bogaty w witaminy A,B,E, oraz składniki mineralne i lecytynę.

Informacje o pochodzeniu i certyfikatach

Sprzedawany przez nas olej został wyprodukowany w 100% z orzeszków pochodzących z plantacji ekologicznych zlokalizowanych w Australii. . Rozlewany jest w atmosferze gazu obojętnego i badany mikrobiologicznie.

Naszą duma są stosowane opakowania wykonane ze specjalnie modyfikowanego metalu, całkowicie izolują olej od czynników zewnętrznych, nie wchodząc w jakiekolwiek reakcje z olejem.

Zawsze niech będzie słońce, zawsze niech będzie.. piękna, promienna cera!! Doskonały na lato, na cellulit i wysuszoną przez słońce skórę!! Odmładzające i bardzo nawilżające właściwości!!

Bliski krewny oleju kukui

Naturalny bo… z drzew, które rodzi dobroczynne orzechy..
Ich angielska nazwa, przejęta zresztą przez większość innych języków wywodzi się od nazwiska Johna Macadama. Był on wielkim entuzjastą komercyjnej uprawy makadamii. I wiedział dobrze co robi, bo dzisiaj wielu znawców uważa, że drzewa makadamiowe rodzą najsłodsze spośród wszystkich znanych nam na świecie orzechów. Ze względu na atrakcyjność rodzonych przez nie owoców, z początkiem dwudziestego stulecia uprawiać zaczęto również te drzewa w kilku krajach Ameryki Południowej oraz w Afryce i na Hawajach. Te ostatnie są obecnie największym producentem makadamii na świecie.

Drzewo makadamii, rosnące wyłącznie w strefie tropiku, zaczyna owocować już w kilka lat po posadzeniu, a kontynuuje owocowanie nawet przez ponad sto lat. Dojrzałe drzewa makadamiowe osiągają do 20 metrów wysokości. Mają ciemne skórzaste liście i każdej wiosny zakwitają zebranymi w nieduże kiście, słodko pachnącymi kwiatami. Wykształcone z tych kwiatów orzechy zebrane są przeważnie po kilka lub kilkanaście w jednym gronie. Ich zewnętrzna skorupa jest jednak bardzo twarda. Trudno je potłuc i najlepiej rozłupać je na połowę używając ostrego noża. Wbić go trzeba jednak w dobrze widoczną szczelinę, która dzieli każdy orzech na dwie połowy. Ukryty w środku twardej skorupy makadamii orzechowy miąższ jest wyjątkowo smaczny.

Olej makadamia chroni komórki skóry przed zniszczeniem (działaniem wolnych rodników czyli utlenianiem). Makadamia doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, opóźniając proces odwadniania się skóry.

Na słońce i po opalaniu!


Ponadto doskonale zmiękcza i wygładza naskórek, zapewnia elastyczność skórze, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia po opalaniu.Tak tak, chroni przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych!! Więc jest idealny na lato!! Olej makadamia jest bezpieczny dla skóry delikatnej i wrażliwej.

Walcz z cellulitem!

Olej ten znajduje również zastosowanie w zwalczaniu cellulitis. Należy wcierać olej (najlepiej w połączeniu z olejkami eterycznymi) w miejsca, gdzie jest go najwięcej.
Uwaga

Przeciwwskazania

**Orzech macakadamii jest szkodliwy dla psów i kotów. Dlatego nie wolno dopuścić do spożycia przez te zwierzęta żadnych potraw zawierających nawet śladowe ilości tego orzecha.

 

 

 
Tags
 
Cechy/certyfikaty/inne
Produkt NaturalnyTAK
Zapach NaturalnyTAK
Bez SLS/SLES/PEGTAK

Napisz opinię

Olej macadamia 100 ml, NATURAL OIL, RAFINOWANY, ESENT idealny do opalania, po opalaniu, Super jakość, niska cena

Olej Macadamia kosmetyczny NATURAL OIL 100 ml firmy ESENT

Napisz opinię

 
Opinie(1)
2016-05-17
Moja skóra jest odmieniona!

Kupiłam, aby z jego pomocą pokonać cellulitis. Jeszcze nie wiem, jakie będą efekty długotrwałego stosowania, ale już po tygodniu moja skóra stała się wyraźnie gładsza i przyjemniejsza w dotyku. Dawno taka nie była!

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)

Napisz swoją opinię!

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Porównać 0

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie