Ekologiczna kawa z topinamburem z dodatkiem korzenia mniszka - "kawa dla cukrzyków"
Kłącze topinamburu zawiera inulinę, żelazo, potas, jest bogate w witaminę C i B1. Ma także bardzo niski indeks glikemiczny. Cechy te powodują, że produkty z topinamburu są doskonałym środkiem wspomagającym dla cukrzyków.
Dodatek mniszka, który również często jest składnikiem mieszanek przeciw cukrzycowych, wzmacnia działanie topinamburu oraz powoduje, że nasz produkt działa pobudzająco i odtruwająco oraz reguluje trawienie.
Sposób użycia:
Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek.
Można dodać mleko lub śmietankę lub posłodzić wg uznania.
Skład:
prażone kłącze topinamburu 60%, prażony korzeń mniszka lekarskiego 37%, kardamon, cynamon, goździki (3%)
Opakowanie:
200g
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj sięChwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Twoja recenzja nie może być wysłana
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean135902741007582
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się