
Bio kuleczki gryczano – jaglano - owsiane, ekologiczne płatki śniadaniowe, Łasica Hela, 160g, Helpa
Płatki śniadaniowe z prostym składem - 100% zbóż - nic więcej!
Stworzyliśmy wyjątkowe, naturalne płatki śniadaniowe bez dodatku cukru i żadnych innych dodatków. Jedyne takie! Jak zwykle w HELPA - 100% zbóż, nic więcej! Płatki nie muszą być słodkie by były pyszne - tak właśnie jest w przypadku produktów śniadaniowych HELPA! Naturalny smak zbóż w chrupiącej formie - to idealny pomysł na śniadanie.
Nasze płatki świetnie smakują z dodatkiem mleka, napojów roślinnych lub jako samodzielna przekąska do chrupania. Można też posypać nimi kaszkę.
Płatki powstały z polskich zbóż, niosących moc wartości odżywczych. Nie dodaliśmy do nich niczego, oprócz zbóż - prostota i przejrzystość jest w HELPIE najważniejsza.
BIO KULECZKI. To ekologiczne płatki śniadaniowe bez dodatku cukru i żadnych innych dodatków. To po prostu 100% zbóż - nic więcej! BIO KULECZKI są idealnie chrupiące, pełnoziarniste, mają delikatny smak gryki, owsa i prosa. Nadają się idealnie do mleka lub jako samodzielna przekąska.
Płatki BIO KULECZKI to płatki:
- Bez dodatku cukrów,
- Bez dodatku słodzików,
- Bez kukurydzy modyfikowanej genetycznie,
- Ekologiczne,
- Bazujące na gryce, prosie i owsie,
- Wyprodukowane w Polsce.
Gryka:
Grykę uprawiano najpierw w Azji, głównie w Chinach, a początek jej zasiewu szacujemy na przełom V i VI w. n.e. Gryka należy do zbóż rzekomych, czyli nie jest zbożem, lecz rośliną. W ostatnich czasach, pomimo niewielkich wymagań glebowych, grykę uprawiano bardzo rzadko. Dziś jednak przeżywa renesans ze względu na coraz częściej stwierdzane alergie pokarmowe, w tym nietolerancję glutenu. Gryka to źródło cennych związków biologicznie czynnych oraz substancji aktywnych. Białko zawarte w ziarniakach gryki jest bogate w unikatowe aminokwasy – lizynę i metioninę, których nasz organizm sam nie wytwarza.
Proso:
Proso jest jedną z najstarszych roślin uprawnych; pierwsze zapiski o jego uprawie pochodzą ze starożytnych Chin. Okres największego wykorzystania w krajach europejskich, w tym także w Polsce, przypada na lata poprzedzające drugą wojnę światową.
Dziś kasza jaglana powróciła na nasze stoły i nie bez powodu została okrzyknięta królową kasz. Jest lekkostrawna, delikatna i nie zawiera glutenu. Spośród wszystkich kasz zawiera najwięcej żelaza oraz krzemu, poprawiającego stan włosów, skóry, paznokci oraz stawów.
Owies:
Owies zaczęto uprawiać stosunkowo późno, około 2 tys. lat temu. Początkowo był chwastem w pszenicy i jęczmieniu. Obecnie jest jednym z najpopularniejszych zbóż – uprawiany zarówno w Europie, Ameryce Północnej oraz Azji Zachodniej. Niestety sektor spożywczy zagospodarowuje zaledwie 5% światowych zbiorów.
Wartość odżywcza i energetyczna owsa jest stosunkowo duża – zawiera sporo białka, 2-3 razy więcej dobrych tłuszczów niż inne zboża oraz witaminy z grupy B. Znany jest ze swoich właściwości wzmacniających i regenerujących organizm. Na uwagę zasługuje również najwyższa wśród kasz zawartość błonnika rozpuszczalnego -glukanu, regulującego pracę jelit.
Skład:
- ekologiczna mąka gryczana 50%,
- ekologiczna kaszka jaglana 40%,
- ekologiczna kaszka owsiana 10%.
Waga: 160 g
Wartość odżywcza na 100 g suchego produktu:
Wartość energetyczna | 1034 kJ/244 kcal |
Tłuszcz | 2,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 44 g |
w tym cukry | 1,6 g |
Błonnik | 4,6 g |
Białko | 9,8 g |
Sól | <0,01 g |
O marce:
Firma HELPA to owoc pracy dwóch mam – lekarza i dietetyka, których marzeniem było, aby każda mama miała dostęp do naturalnej żywności dla całej rodziny.
Produkty firmy HELPA to nasz sposób na zdrowe rodzicielstwo (HEaLthy PArenting).
Dlaczego warto wybrać produkty Helpa?
- brak dodatku cukru,
- brak aromatów, konserwantów, barwników,
- lokalne, sprawdzone surowce,
- polskie rodzime odmiany zbóż,
- owoce liofilizowane zachowujące wartości świeżych owoców,
- wysoka jakość.
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean135904257043153
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się