Zakwas chlebowy żytni liofilizowany, EKO, 35 g, Dary Natury
Wybudzanie zakwasu:
Zawartość saszetki wsypać do szklanego słoika i dolać 35 ml ciepłej wody (40°C). Wymieszać drewnianą łyżką, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić do momentu połączenia składników w jednolitą, gładką masę (ok. 60 min).
Dokarmienie zakwasu:
Do litrowego, szklanego słoika wsypać 200 g mąki, dolać 200 ml ciepłej wody (40°C), a następnie dodać wybudzony zakwas. Wszystkie składniki wymieszać, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 12- 20 godzin (w zależności od rodzaju mąki i temperatury otoczenia).
W momencie zwiększenia objętości i pojawienia się pęcherzyków powierza, zakwas jest gotowy do użycia. Porcja przeznaczona do przygotowanie około 3 bochenków chleba.
Składniki:
zakwas chlebowy żytni liofilizowany (mąka żytnia, woda)*.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1558 kJ / 368 kcal ; Tłuszcz 1,7 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g; Węglowodany 83 g; w tym cukry 1,1 g; Błonnik 8,3 g; Białko 9 g; Sól 2,1 g.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Twoja recenzja nie może być wysłana
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean135904538032494
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się