Mix for Bread, mieszanka bezglutenowa do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy, 1 kg, Balviten
Opracowany specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
- bez glutenu
- bez mleka
- bez jaj
Składniki:
skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko grochowe, białko sojowe, mąka gryczana, glukoza, błonnik jabłkowy, błonnik grochowy, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, sól.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1553kj/366 kcal |
Tłuszcz (g) | 0,83 |
Tłuszcz - dodatkowe informacje | 0,19 |
Węglowodany (g) | 81 |
Węglowodany (cukry) (g) | 4 |
Błonnik | 1,4 |
Białko | 1,8 |
Sól | 1,1 |
Przepis na chleb:
- 500 g Mix for Bread
- 10 g drożdży instant lub świeżych
- 500 ml wody
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka soli
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
1. Do miski wypać mix, dodać sól, wodę i drożdże instant (świeże drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do reszty składników).
2. Składniki wymieszać i powoli dodać olej. Wyrabiać ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut, aż masa wyrośnie i podwoi objętość.
3. Piekarnik nagrzać do 200 st. C (bez termoobiegu), na dno piekarnika wstawić blachę/naczynie żaroodporne i napełnić je ciepłą wodą. Wyrośnięte ciasto włożyć do piekarnika i piec około 50 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremki i ostudzić.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Twoja recenzja nie może być wysłana
-
Gluten FreeTAK
-
Bez laktozyTAK
-
ean135907653103599
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się