Kategorie

Lista produktów i opis tego producenta  Koala Kombucha

Każdy z nas w różnych okresach swojego życia mieszkał w innym miejscu. Obecnie część naszej rodziny mieszka w Sydney, a część po latach mieszkania za granicą wróciła do Szczecina.

Od dłuższego czasu naszą pasją jest badanie wpływu diety na funkcjonowanie naszych organizmów. Wierzymy, że z czasem Twoje ciało jest odbiciem tego jak się odżywiasz. Wychodzimy z założenia, że wystarczy już w Polsce bezwartościowych produktów pełnych cukru i konserwantów, które są nam od lat wciskane.

Dlatego też założyliśmy fermentownię Kombuchy na wsi w woj. Zachodniopomorskim, w której w tradycyjnym procesie powstaja nasza kombucha. 

kombucha

Czym jest kombucha?


Kombucha jest to probiotyczny napój na bazie herbaty. Koala Kombucha zrobiona jest z zielonej
herbaty która zostaje poddana fermentacji poprzez dodanie kultury bakterii SCOBY do specjalnie
przygotowanej mieszanki herbat z cukrem.


Jak to działa że herbata z cukrem nie ma cukru?


Jest to zasługa kultur bakterii SCOBY, która przerabia cukier na dobre dla organizmu bakterie,
witaminy i kwasy organiczne.


Czy kombucha zawiera alkohol?


W procesie fermentacji kombuchy może wytworzyć się do 0,5% alkoholu, czyli poniżej minimalnej
ilości koniecznej do zadeklarowania na produkcie. Niezależnie od tego, zawsze dążymy do tego
aby Koala Kombucha była go całkowicie pozbawiona.


Czy kombucha może być podawana dzieciom?


Jest to bardzo indywidualna kwestia. Nie ma badań potwierdzających jednoznacznie pozytywny,
lub negatywny wpływ na organizm dziecka. Rodzaj i ilość bakterii w organizmie dziecka jest inna
niż w przypadku dorosłych. W związku z występowaniem bakterii probiotycznych zalecamy
spożywanie przez dzieci niewielkich ilości i obserwowanie wpływu na samopoczucie.


Jaka jest bezpieczna dawka kombuchy.


Sugerujemy rozpocząć od pół szklanki dziennie a następnie zwiększanie ilości spożywanego
napoju. Prawda jest taka, że jesteśmy w stanie samodzielnie stwierdzić czy pijemy zbyt dużą ilość
kombuchy poprzez ocenę własnego samopoczucia. Podobnie jak z każdą witaminą czy
probiotykiem, spożywanie bardzo dużej ilości napoju jest niewskazane. Na podstawie naszych
doświadczeń, 300-500ml dziennie to optymalna dawka kombuchy.


Czym różni się koala kombucha od podobnych produktów?


Nasza kombucha charakteryzuje się przede wszystkim bardzo wyraźnym i orzeźwiającym,
owocowym smakiem. W przeciwieństwie do konkurencyjnych produktów, nie ma wyraźnie
wyczuwalnej nuty herbacianej, a zawiera mniej niż 0,5g cukru na butelkę!
Dodatkowo, Koala Kombucha w przeciwieństwie do innych “Kombuch” nie została poddana
pasteryzacji, co doprowadziłoby do zabicia żywych kultur bakterii i cennych składników
odżywczych.
Wyniki zleconych przez nas badań labolatoryjnych potwierdzają obecność probiotycznych bakterii
octowych i mlekowych.
Naturalny probiotyk z bąbelkami.


Skąd pochodzi Koala Kombucha?


Nasza kombucha inspirowana jest produktami Australijskimi - gdzie najważniejsze jest
orzeźwienie, niska zawartość cukru i obecność probiotyków. Sama Koala produkowana jest
lokalnie, pod Szczecinem a firma jest w 100% Polska.


Czy kombucha zawiera gluten?


Koala Kombucha jest przygotowana wyłącznie z surowców produkcji ekologicznej, dzięki czemu
nie zawiera glutenu. Dodatkowo, dzięki niskiej zawartości cukru może być spożywana przy
każdym rodzaju diety.


Jaki jest okres przydatności kombuchy?


Produkt powinien być zdatny do spożycia przez wiele miesięcy.
Zgodnie z posiadanymi badaniami przechowalniczymi, termin przydatności Koala Kombucha
wynosi 12 miesięcy.

More

Brak produktów tego producenta.

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie